iOS @AppleiOS AplikacjeiPadiPhoneNawigacja mobilna @GPSMOBILE TIPS

Wyłączyć funkcję lokalizacji na iPhonie lub iPadzie (iOS lokalizacja)

Wiele aplikacje a nawet komponenty systemu operacyjnego iOS (iPad, iPhone, iPod) Używam LOKALIZACJA zebrać i dostarczyć różnych informacji dla użytkowników.
Z aplikacji, która pokazuje Pogoda si pogoda Meto dla Obecna lokalizacja, do aplikacji GPS dla sterowników, gen Google Mapy si WazeWszystko korzystania z usługi lokalizacyjnej. Usługi lokalizacyjne.

Jeśli wielu użytkowników usługa lokalizacji To oznacza przewagę, istnieje wiele osób, które aktywowane lokalizację usług stale im głowy. Czy nie chcesz telefon „wie” gdzie jesteś i ile kroków zrobili, czy usługa ta zużywa energię akumulatora. Powodów jest wiele i są wątpliwe.

Przed wyglądać Jak można wyłączyć usługi lokalizacji pe iPhone, iPad lub iPod touchNależy pamiętać, że w przypadku utraty telefonu iPhone, to nie można się przez aplikację "Znajdź mój iPhone„Ani w programie”Znajdź My Friends„Nie można znaleźć.

Za każdym razem usługa lokalizacyjna działa w tleOznacza to, że aplikacja lub moduł systemu operacyjnego przesłuchuje swoją lokalizację To jest oznaczone "strzałkę nawigacyjną„To pojawia się w górnym pasku, obok wskaźnika Bluetooth lub bateria.

Jak wyłączyć lokalizację na iPhone, iPad lub iPod touch

lokalizacja usługa znajduje się w "ustawienia prywatności"Z dowolnego urządzenia z systemem operacyjnym iOS.

przejdź do Ustawienia > Polityka prywatności A górna część ekranu, mamy "Usługi lokalizacyjne”. Domyślnie ta usługa jest uruchomiona i jest zalecany każdy nowy inicjalizacji systemu.

Kliknij "Usługi lokalizacyjne„A obok” Usługi lokalizacji „switch zielony przycisk Aby wyłączyć lokalizację.

„Wyłącz” w oknie dialogowym, które zostanie artizeaza ta funkcja zostanie wyłączona, a służby „Find My iPad” lub „Find My iPhone” nie będzie już dostępny.

Po wykonaniu tego kroku usługa GPS lokalizacji została wyłączona w telefonie iPhone lub iPadzie.

Należy pamiętać, że blisko danych mobilnych (Mobile Internet 3G / 4G) usługa Bluetooth si Wi-Fi lub Tryb ten jest aktywowany "samolot„Która polega zamknąć wszystkie komunikaty iPhone, Nie zamykaj i lokalizacji usług.
Zapewne zauważyłeś, że zdjęcia zrobione z samolotu, nawet jeśli jesteś na 11.000 m wysokości ze jak „samolot” aktywna one zachować dokładne dane o lokalizacji

Oto położenie obrazu podjęte na swojej wysokości, płaszczyzny:

Gdy usługa lokalizacyjna zostanie zamknięta, iOS i zainstalowane aplikacje nie będą mogły uzyskać dostępu do Twojej lokalizacji.

Tagi

Jeden komentarz

  1. Bardzo dobra rada! Oprócz krytycznych momentach, kiedy jesteś zagubiony w obcym mieście, albo trzeba GPS jak użyć elementu mapy, to najlepiej, aby wyłączyć tę funkcję.

Dodaj komentarz

Aplikacje mobilne, samouczki i wiadomości:
http://tema buat sonyericson w150, iphone 7 plus problemy z iOS 11 w usłudze lokalizacyjnej, Aplikacja Samsung gt s5222,
Powrót do góry przycisk
blisko