FacebookAplikacja na urządzenia mobilneCo nowego

Jak możesz usunąć wszystko, co Facebook wie o twoich działaniach

Usuń historię połączeń z Facebooka na innych stronach internetowych i aplikacjach

Jeśli jesteś użytkownikiem Facebooka, prawdopodobnie nie zdecydowałeś się zalogować na stronie lub zalogować się do aplikacji przy użyciu konta na Facebooku. Jest to wygodniejsza metoda niż ułatwianie użytkownikom korzystania ze wszystkich witryn i aplikacji. Połączenie z Facebookiem aplikacji lub strony internetowej wiąże się z pewnymi kosztami, których teoretycznie nie odczuwasz, ale one istnieją. Gdy zdecydujemy się połączyć z Facebookiem na stronie internetowej lub w aplikacji, firma Facebook będzie wiedziała, co jest naszym obszarem zainteresowania i będzie dostarczać reklamy i artykuły zgodnie z naszymi połączeniami z naszymi aplikacjami stron trzecich.

W ubiegłym roku Facebook został zmuszony do umożliwienia użytkownikom dostępu do usunięcia całej historii ich kont na stronach internetowych i aplikacjach stron trzecich. Chociaż firma ogłosiła, że ​​stanie się to od 2018 r., Dopiero teraz, na początku 2020 r., Użytkownicy mają tę opcję.
Jest podobny do plików cookie i pamięci podręcznych w przeglądarce internetowej (Chrome, Firefox, Safari. Opera itp.).
W najnowszej aktualizacji aplikacji Facebook dla android i iOS, Facebook wprowadził możliwość usunięcia tej historii przez użytkownika.

Jak usunąć historię interakcji konta Facebook ze stronami internetowymi i aplikacjami

Najprostszy jest z aplikacji mobilnej dla android lub iOS. Przede wszystkim upewnij się, że masz najnowszą wersję aplikacji Facebook.

1. Ustawienia i prywatność
2. Ustawienia
3. Aktywność poza Facebookiem
4. Wyczyść historię

Po tym kroku cała historia interakcji ze stronami trzecimi zostanie usunięta, ale pamiętaj, że może być możliwe zalogowanie się po niektórych witrynach i aplikacjach, w których użyłeś swojego konta Facebook do uwierzytelnienia.

Ta operacja nie usuwaj historii wyszukiwania na Facebooku lub inne preferencje aplikacji. Odnosi się wyłącznie do interakcji Facebooka z osobami trzecimi.

Tagi

Dodaj komentarz

Powrót do góry przycisk
blisko