iOS @AppleiOS AplikacjeiPadiPhoneMOBILE TIPS

Jak cordoned aplikacje mikrofon z iPhone i iPad - iOS prywatności

Po zainstalowaniu i uruchomieniu A aplikację na iOSOd codziennego pośpiechu nie siedzieć bardzo dużo myśli i naciśnij "dopuszczać„Kiedy zapytać, czy zezwolić na dostęp do zasobu / funkcjonalności iPhone lub iPad.
Większość aplikacji wymaga dostępu do "Centrum powiadomień"Lub"Powiadomienia wypychania”. Zgodnie z którym od czasu do czasu otrzymywać powiadomienia z tej aplikacji.

Istnieją aplikacje lub gry, które oprócz push Powiadomienie zadać nam dostęp do innych funkcji lub informacji. Na przykład aplikacja, że ​​możemy robić zdjęcia, oprócz urzędnika Apple (Camera), będziemy żądać dostępu do „Camera”, Galeria zdjęć i mikrofon, ma zdolność do zapis wideo.
To nie byłby problem, ale istnieją aplikacje uruchomiony w tle lub sklep Nagrania wideo / audio si zdjęcia Serwery w chmurze, inne niż używane Apple, iCloud. Więc to nie jest pewien, kiedy otwierasz aplikację, mikrofon nie rejestruje, nie wiedząc, co powiedzieć lub dźwięki otoczenia w pobliżu. Najbezpieczniej jest nie dopuścić bezpieczny dostęp do aplikacji i mikrofonu niż my często używać.

Jak ograniczyć dostęp do aplikacji na telefonie iPhone lub iPadzie

Ustawienia prywatności jest, że znajdują się w "Ustawienia">"Polityka prywatności ".

W „Prywatność” przejdź do „Mikrofon”, gdzie możemy znaleźć listę aplikacji, które zażądały dostępu do mikrofonu iPhone lub iPad.

Z listy aplikacji możemy przesunąć włączania / wyłączania mikrofonu dla konkretnego zastosowania.

Po wyłączeniu, kiedy otworzyć aplikację zostanie o tym powiadomiona nie ma już dostępu do korzystania z mikrofonu i chciał uzyskać dostęp do ustawień.

"Otwórz ustawienia„I wybrać, czy dać mu dostęp do mikrofonu dla aplikacji iPhone lub iPad.

Tagi

Dodaj komentarz

Aplikacje mobilne, samouczki i wiadomości:
240.320oyun indir, dostosuj telefon samsung gt s5222,
Powrót do góry przycisk
blisko